ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПольща планує добувати газ в Україні

Польща планує добувати газ в Україні

Під час зустрічі Дениса Шмигаль і Матеуша Моравецкій, сторони порушили питання видобутку газу на заході України

 

Під час зустрічі Дениса Шмигаль і Матеуша Моравецкій, сторони порушили питання видобутку газу на заході України. На думку прем'єр-міністра Польщі, це може допомогти Україні стати більш незалежною від Російської Федерації.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-конференцію прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецкій і прем'єр-міністра України Дениса Шмигаль.

"Ми також хочемо, щоб польська нафтогазова компанія PGNiG розширювала співпрацю з українськими партнерами з видобутку газу на заході України, що дасть можливість ставати незалежними від Росії", - заявив Моравецкій.

Польща, як додав Моравецкій, підтримує територіальну цілісність України, засуджує Російську Федерацію за її агресивні дії і вітає з успішним проведенням саміту "Кримської платформи".

За словами Моравецкій, рішення Суду Європейського союзу стосовно заборони російської газодобувної компанії "Газпром" монополізувати експлуатацію OPAL (газопровід, що з'єднує "Північний потік-2" з мережею газопроводів Середньої і Західної Європи) допоможе Польщі стати газовим хабом.

 

 

 
Коментарі (0)