ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПольща просить у ЄС підтримки енергетичної інфраструктури України

Польща просить у ЄС підтримки енергетичної інфраструктури України

Польща вже кілька днів прагне підтримки для відновлення енергетичної інфраструктури України на форумі ЄС, як від європейських інститутів, так і від країн-членів

 

Польща вже кілька днів прагне підтримки для відновлення енергетичної інфраструктури України на форумі ЄС, як від європейських інститутів, так і від країн-членів.

Про це повідомило джерело Польського агентства друку (PAP) у дипломатичних колах, повідомляє Польське радіо.

Зазначається, що Польща надала представникам усіх країн ЄС у Брюсселі технічні параметри необхідного на даний момент обладнання. Ці дані було отримано з України.

«Ми також порушуємо питання щодо фінансування ЄС підтримки відновлення пошкодженої Росією енергетичної інфраструктури в Україні», — повідомило джерело агентства.

Йдеться про обладнання, необхідне для проведення термінового ремонту та реконструкції енергосистеми та теплових електростанцій України. Польща також прагне збільшити постачання вугілля та палива в Україну.

Керівництво Польщі вже визначило, яке обладнання країна може передати Україні самостійно. Але польські дипломати на всіх рівнях закликають ЄС допомогти Україні, оскільки список обладнання, необхідного Україні стає довшим з кожним днем, оскільки Росія продовжує планомірне знищення української інфраструктури.

 

 

 
Коментарі (0)