ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПольща виплачуватиме українським жінкам 80 000 гривень

Польща виплачуватиме українським жінкам 80 000 гривень

Польща чудово проявила себе під час повномасштабної війни, адже прийняла до себе найбільше біженців з України

 

Польща чудово проявила себе під час повномасштабної війни, адже прийняла до себе найбільше біженців з України. Крім цього сусідня держава регулярно допомагає українцям гуманітарно та фінансово. І мова не лише про тих, хто перебуває на її території. Днями з’явилася інформація, що польський Фонд імені блаженного священномученика Климентія Шептицького виплачуватиме допомогу українкам та українським дітям. Перші можуть отримати майже 80 000 гривень одним платежем. Дітям протягом кількох місяців виплачуватимуть по 720 злотих, що еквівалентно 5590 грн.

Фонд створено за підтримки польського та українського Урядів

Ця допомога буде направлена дітям, які втратили батьків через війну, та жінкам, які перебували у полоні окупантів. Заявки на отримання допомоги можна подавати до 30 листопада 2022 року, або до того моменту поки не закінчаться виділені кошти. Стосовно дітей, то подавати заявку можуть всі кому немає 18 років. Мова про дітей, які втратили обох батьків, або одного, який при цьому був єдиним опікуном. Допомогу виплачуватимуть щомісяця до кінця цього року. За дітей оформити заявку можуть їхні близькі родичі, чи люди, які тимчасово або вже на постійній основі ними опікуються.

Жінки, які перебували у російському полоні можуть оформити 10 000 злотих одноразово. Заявки потрібно подавати за цим посиланням. Всі гроші приходитимуть в гривнях на вказані заявниками банківські рахунки.

 

 

 
Коментарі (0)