ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПольща висловила свою позицію щодо Nord Stream 2

Польща висловила свою позицію щодо Nord Stream 2

На думку Польщі, нинішній проект мандату, який складений Європейською комісією є слабким і дозволить зробити поступки на користь Росії.
На думку Польщі, керівні принципи перемовин Брюсселя з Москвою у справі будівництва газопроводу Nord Stream 2 мають бути одноголосно прийняті європейськими лідерами на саміті Європейського союзу. Таку позицію Польщі, повідомив вчора у Люксембурзі віце-міністр енергетики Міхал Куртика, після євросоюзної наради, яка присвячена будівництву другої гілки Північного газопроводу і майбутнім перемовинам з Росією, передає «Польське Радіо».
 
На думку Польщі, нинішній проект мандату, який складений Європейською комісією є слабким і дозволить зробити поступки на користь Росії.
 
“Це була дуже добра дискусія, що виходить за межі нашого регіону. З 13 країн у ній зголосилися взяти участь країни з усіх куточків Спільноти. Не можемо вважати, що це проект, який стосується тільки нашої частини регіону, адже багато інших держав підняли стратегічний та політичний вимір цього проекту, його вплив на згуртованість усього Євросоюзу і для нас це була дуже добра дискусія”, — сказав віце-міністр енергетики.

Під час наради про керівні принципи перемовин, крім Польщі, висловлювалися країни Балтії, Румунія, Хорватія,а також Великобританія, Італія та Португалія. 

 
Коментарі (0)