ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПольща зажадала у «Газпрому» документи по СП-2

Польща зажадала у «Газпрому» документи по СП-2

15 січня 2020 року« Газпром »отримав повідомлення від Польського комітету з конкуренції із запитом інформації та документів для проведення розслідування

 

Польський антимонопольний регулятор UOKIK, раніше виписав штрафну квитанцію французьку Engie Energy в рамках розслідування щодо «Північного потоку 2» за відмову від співпраці на десятки мільйонів євро, звернувся за інформацією до «Газпрому».

«15 січня 2020 року« Газпром »отримав повідомлення від Польського комітету з конкуренції із запитом інформації та документів для проведення розслідування», - йдеться в меморандумі нового випуску єврооблігацій «Газпрому», повідомляє Інтерфакс.

Антимонопольний орган Польщі в 2018 році ініціював антимонопольне розслідування щодо передбачуваної концентрації ПАТ «Газпром» і європейських партнерів-кредиторів в ході реалізації проекту «Північний потік 2» (по підставі «створення спільного підприємства без отримання попередньої згоди президента UOKIK»). «Газпром» в тому ж році направив UOKIK заперечення по його позиції і клопотав про припинення процедури антимонопольного розслідування. Польський антимонопольний орган дотримується позиції, що укладені в квітні 2018 року фінансові угоди за проектом переслідують ту ж мету, що і створення спільного підприємства і, відповідно, вимагають згоди UOKIK.

Раніше UOKIK випустив «Заява про заперечення» на заявку про формування консорціуму «Північний потік 2» з огляду на те, що угода може привести до обмеження конкуренції та подальшого зміцнення переговорних позицій ПАТ «Газпром» по відношенню до клієнтів в країні. В результаті через позицію Польщі іноземним партнерам і «Газпрому» не вдалося створити компанію-оператора для будівництва «Північного потоку 2», як у випадку з будівництвом «Північного потоку 1». В результаті газопровід будує 100-процентна дочірня компанія «Газпрому» Nord Stream 2 AG, а європейські партнери фінансують проект як кредитори.

У листопаді 2019 року UOKIK оштрафував французьку Engie Energy за «завзятий і безпідставна відмова» надати інформацію для розслідування.

 

 
Коментарі (0)