ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаПольські вчені шукатимуть газ в українській породі

Польські вчені шукатимуть газ в українській породі

«Нафтогаз» співпрацюватиме з польською компанією, яка має намір шукати газ в українській породі за 3 мільйони. Дослідження триватимуть майже півроку.

ДП «Науково-дослідний інститут нафтогазової промисловості» ПАТ «НАК «Нафтогаз України» 28 серпня за результатами тендеру уклав угоду з Інститутом нафти і фізики (м.Краків, Польща) на лабораторні дослідження керну та флюїдів вартістю 2,88 млн грн. Про це інформують «Наші гроші» із посиланням на «Вісник державних закупівель».

Зокрема, польські вчені впродовж п’яти місяців мають досліджувати надані зразки керну на предмет пористості, вмісту газу у закритих порах, тощо.

Нагадаємо, Польща у серпні цього року почала видобуток сланцевого газу. В Україні до видобутку сланцевого газу поки що тільки готуються.

Єдиним конкурентом польського інституту на тендері був Київський національний університет імені Т.Шевченко, який пропонував свої послуги за 3,60 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна», за словами Міністра енергетики і вугільної промисловості Едуарда Ставицького, Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» у 2013 році скоротила імпорт газу з Росії на 30% і скорочуватиме його й надалі, подвоївши імпорт з Європи.

 
Коментарі (0)