ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПолтавчани вимагали знизити тарифи на ЖКГ

Полтавчани вимагали знизити тарифи на ЖКГ

Невдоволені полтавчани пікетували будинок мера. Вони вимагали зменшити тарифи на житлово-комунальні послуги.

Кілька десятків людей у понеділок вранці перекрили у Полтаві вулицю, де мешкає міський голова Олександр Мамай, вимагаючи знизити тарифи на житлово-комунальні послуги. Про це повідомляє Укрінформ.

Протестувальники принесли під ворота мера гарбуз та платіжки за ЖКХ з новими розцінками. Люди тримали у руках плакати – «Свято міста зі сльозами на очах», «Смачна гречка - гіркі тарифи».

У свою чергу, мер, який вийшов до мітингувальників, заявив, що житлово-комунальні тарифи будуть переглядатися. «Проте якщо ви хочете поліпшень у сфері ЖКГ, то маєте розуміти, що з такими тарифами, які були у Полтаві, комунальна сфера не виживе», - зазначив, звертаючись до учасників акції, Олександр Мамай, при цьому не уточнивши, коли саме переглянуть тарифи.

Він також нагадав, що тарифи на послуги ЖКГ у Полтаві не переглядалися упродовж багатьох років і були найнижчими в Україні.

Нагадаємо, згідно з рішенням полтавського міськвиконкому від 1 серпня «Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій» суми в платіжках полтавців за ЖКГ зросли у середньому в 2,5 рази. Антимонопольний комітет назвав нові тарифи економічно необгрунтованими і непрозорими. У відомстві порушили кілька справ, що стосуються підвищення тарифів, а також рекомендували міськвиконкому їх відмінити.

Як повідомляла «Україна Комунальна», мешканці багатоповерхівки у Києві влаштували протест під будівлею уряду, вимагаючи вплинути на тарифну політику «Київенерго» та «Київводоканалу».

 
Коментарі (0)