ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаПолтавщина націлилась на економне споживання газу

Полтавщина націлилась на економне споживання газу

На Полтавщині завдяки модернізації котелень вдалось скоротити споживання природного газу на 370 тис. куб м. У подальшому ці показники вдасться збільшити ще на 100 тис. куб м палива.

У Полтавській області проводиться поетапна реконструкція теплогенеруючих установок на котельнях  із заміною застарілого  технологічного обладнання та переведенням на автоматизований режим роботи. Зокрема, виробничим підприємством «Полтаватеплоенерго» проведено реконструкцію 8 котелень. Роботу однієї з оновлених котелень оглянув Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник, інформує прес-служба відомства.

Результатом переведення котелень в автоматизований режим роботи стало зменшення споживання природного газу на більш ніж 370 тис. куб м та електроенергії на 238 тис. кВт/год на рік. Наразі на підприємстві тривають роботи з модернізації ще 3 котелень. За підрахунками фахівців, це дасть можливість зекономити ще майже 100 тис. куб м газу.

«Якщо проаналізувати показники економії енергоресурсів завдяки модернізації, то очевидно, що нам варто продовжувати цю роботу на всіх підприємствах теплопостачання», - зазначив Міністр. Голова Мінрегіону також додав, що скоротити споживання імпортного газу можна лише за умови виконання запланованих заходів з енергозбереження.

Як повідомляла «Україна Комунальна», модернізувати котельні також почали в Одеській, Дніпропетровській, Вінницькій, Житомирській, Рівненській, Івано-Франківській та ряді інших областей. Загалом по країні реалізовано понад 150 таких проектів. Завдяки цьому, у поточному році планується скоротити споживання природного газу в галузі ЖКГ на 1 млрд куб м.

 
Коментарі (0)