ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Понад 5,5 тисячі об’єктів теплоенергетики готові до опалювального сезону - Держенергонагляд

Понад 5,5 тисячі об’єктів теплоенергетики готові до опалювального сезону - Держенергонагляд

Вже оглянуто 2 224 енергетичних об'єкти: 329 джерел теплової енергії з приєднаними до них тепловими мережами та 1 895 систем теплоспоживання споживачів.
Держенергонагляд в межах компетенції оцінив готовность енергетичних господарств у сфері теплопостачання до роботи в холодну пору року, пише "Україна Комунальна".
 
Вже оглянуто 2 224 енергетичних об'єкти: 329 джерел теплової енергії з приєднаними до них тепловими мережами та 1 895 систем теплоспоживання споживачів. За результатами моніторингу зафіксовано 4 тисячі зауважень щодо порушень вимог норм і правил у сфері теплопостачання.
 
Представники територіальних органів відомства підтверджують стан готовності 5 569 об’єктів у сфері теплопостачання: 422 джерелам теплової енергії та 5 147 тепловим господарствам споживачів теплової енергії.
 
Крім того, Держенергонагляд тримає на контролі виконання планів організаційно-технічних заходів з підготовки теплових господарств суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва, транспортування, постачання теплової енергії та споживачів соціальної сфери. Серед іншого щодо проведення ними гідравлічних випробувань теплових мереж на щільність та міцність.
 
За результатами моніторингу інспекції, наразі теплогенеруючі, теплотранспортуючі, теплопостачальні організації провели гідравлічні випробування на 8,9 тис. км теплових мереж. Водночас за інформацією споживачів теплової енергії (закладів охорони здоров’я, освіти та дошкільної освіти) проведено гідропневматичне промивання систем опалення на 3 526 об’єктах і гідравлічне випробування систем опалення на щільність та міцність на 3 644 об’єктах.
 
На кінець серпня поточного року фахівцями Держенергонагляду зафіксовано 1153 пошкоджень об’єктів у сфері теплопостачання.
 

Зазначимо, що такі моніторинги є одним з важливих етапів підготовки теплових господарств до роботи в ОП, оскільки дозволяють своєчасно вжити заходів для забезпечення стабільного та якісного теплопостачання споживачам. Своєю чергою це сприяє своєчасному початку ОП та його сталому проходженню. 

 
Коментарі (0)