ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПонад 80 млн грн чергової компенсаціївиплачено за теплими кредитами

Понад 80 млн грн чергової компенсаціївиплачено за теплими кредитами

Держенергоефективності здійснило чергове відшкодування учасникам програми «теплих кредитів».

На сьогодні сума компенсації склала 80.6 млн гривень. Зокрема, 74,1 млн грн виплачено родинам, які здійснили термомодернізаціюсвого житла. Ще 5.3 млн грн – це компенсація для ОСББ та ЖБК на утеплення багатоповерхівок. Крім цього, 1.2 млн грнперераховано домогосподарствам, які встановили твердопаливні котли.

Про це повідомляє прес-служба Урядового порталу.

«Як бачимо, учасники програми – і Уряд, і населення - виконують свою роль. Відшкодування здійснюється. Саме співфінансування енергоефективних заходів стало дієвим стимулом населення до енергоефективності. Компенсація з держбюджету становить від 20% до 70% суми «теплого кредиту». Крім того, ще частину витрат бере на себе місцева влада в рамках розроблених спільно з Агентством та прийнятих місцевих програм здешевлення «теплих кредитів», – зазначив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Нагадаємо, що з початку дії програми її учасники отримали з держбюджету близько 1.7 млрд грн. безповоротної державної фінансової допомоги на енергоефективні заходи. Зокрема, виплачено:

- 1.5 млрд грн - фізичним особам на утеплення індивідуального житла;

- майже 110 млн грн - фізичним особам на встановлення котлів «не з газу»;

- 62.7 млн грн - ОСББ на утеплення багатоповерхівок.

Як повідомлялося раніше, згідно з проектом Державного бюджету на 2018 рік, на реалізацію програми з видачі «теплих» кредитів передбачається 400 млн грн.

В Держенергоефективності підрахували, що з жовтня 2014 року і по сьогодні близько 320 тисяч родин скористалися урядовою програмою «теплих кредитів» на загальну суму понад 4 млрд гривень. 

Нагадаємо, 14 серпня державні банки відновили програму "теплих" кредитів для населення та ОСББ.

З початку дії програми "теплих" кредитів нею скористалося близько 300 тисяч домогосподарств, залучивши майже 4 млрд гривень. Уряд, у свою чергу, відшкодував їм близько 1.6 млрд гривень.

Як повідомлялося, уряд нещодавно додатково виділив 400 млн грн на програму "теплих" кредитів. 

 

 
Коментарі (0)