ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНавчання в Польщі: за і проти

Навчання в Польщі: за і проти

Україна може взяти участь в реалізації проекту «Білий потік», який дасть можливість спокійно отримувати вуглеводні так, як ми сьогодні їх отримуємо з Європи.

Цікавлять деталі щодо вступу на навчання за кордоном? Ми відповімо на топ питань, які задають абітурієнти під час вступної кампанії. Зосередимо увагу на освіті в Польщі, адже більшість української молоді серед закордонних ВНЗ обирають саме польські університети. І недарма! Тут дуже високий рівень підготовки бакалаврів та магістрів, а ціни дуже демократичні порівняно з іншими країнами ЄС. Тож якщо ви хочете дізнатися більше про навчання в Польщі в 2020 році, про ціни та особливості вступу до обраного ВНЗ, тоді вам варто звернутися на Проект Освіта Без Кордонів. У фахівців цього проекту можна буде не лише дізнатися всю інформацію щодо вступу, але й отримати допомогу для успішного зарахування до обраного університету.

Що ж стосується нашої статті, то у ній ми розповімо про:

  • переваги та недоліки освіти за кордоном;
  • європейський диплом;
  • актуальні ціни;
  • умови вступу;
  • адаптацію молоді.

Освіта за кордоном: за і проти

А чи варто взагалі їхати вчитись за кордон? Це перше питання, яке задає собі абітурієнт та його батьки. Власне, абітурієнти не завжди цим переймаються, адже їх приваблює самостійне життя у мальовничому європейському містечку. А ще – нові знайомства та розваги. А ось батьки повинні зважити всі за та проти, адже це недешеве задоволення. Що ж, давайте аналізувати!

Основні переваги

1. В першу чергу – це високий рівень підготовки молоді, а також можливість отримати європейський диплом. Чому це так важливо? Зараз роботодавці дивляться на диплом, але лише його недостатньо. При прийнятті на роботу молодь повинна показати всі свої знання та навички, отримані в університеті. Тому якісна освіта – запорука отримання цікавої роботи з гідною зарплатою.

Чи має європейський диплом перевагу перед українським? Так, має. Хоч українські дипломи й визнають у багатьох країнах світу, проте зазвичай роботодавці вимагають пройти додаткові курси, аби підтвердити свій рівень знань. Якщо ж у вас європейський диплом, то жодні курси та підтвердження не потрібні, вас просто влаштують на роботу після успішної співбесіди. Такий диплом приймають і в ЄС, і в Україні, і в більшості країн світу.

2. Проста й зрозуміла кожному процедура вступу. Відсутність вступних іспитів на більшості спеціальностей – одна з основних переваг. Вступ відбувається на основі подачі стандартного пакету документів. Також не потрібно надавати результати ВНО та середній бал атестату.

3. Можливість обирати, на якій мові ви будете вчитися – це може бути польська або англійська. Якщо ви плануєте в подальшому працювати у міжнародній компанії, то англомовна освіта – саме те, що вам потрібно!

4. Демократичні ціни. Якщо порівнювати загальну вартість навчання + проживання + харчування у різних країнах ЄС, то Польща – найбільш вигідний варіант для української молоді. Так, ціни за 1 рік становлять від 800 євро, в середньому – 1,5-2 тис. євро. На проживання та харчування в місяць йде орієнтовно 250 євро.

5. Не потрібно далеко їхати. Це ще одна важлива перевага, адже проїзд буде коштувати недорого, а студент завжди може швидко дістатися додому у разі потреби – наприклад, на сімейне свято. До того ж, до Польщі без проблем можна доїхати будь-яким видом транспорту – це зручно та швидко.

6. Відсутність мовного бар’єру. Польську мову наша молодь вивчає найшвидше, адже є багато подібних слів. Тому щоб підготуватись до вступу у приватні або державні вищі навчальні заклади Польщі, не потрібно буде дуже багато часу. Також не буде проблем зі спілкуванням з одногрупниками та іншою польською молоддю, а це великий плюс.

Недоліки

1. Труднощі з адаптацією. Власне, це характерно для кожної країни, куди б не вступив абітурієнт, обравши закордонне навчання. Проте такі труднощі швидко зникнуть, адже польські ВНЗ намагаються якомога більше зацікавлювати молодь в університетському житті, проводити різноманітні заходи для швидшої адаптації.

2. Більші витрати, аніж на вітчизняну освіту. Звичайно, варто розуміти, що обравши освіту в ЄС, витрати на навчання будуть більшими. Але й переваг від такого навчання буде набагато більше.

3. Більше часу на підготовку документів для вступу. Потрібно детально розібратися, які документи потрібні для вступу конкретно у обраний вами ВНЗ і почати їх готувати якомога раніше, щоб вчасно отримати студентську візу.

 
Коментарі (0)