ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПошкоджені 50 % енергетичної інфраструктури України - росія має відповісти за це, – Герман Галущенко

Пошкоджені 50 % енергетичної інфраструктури України - росія має відповісти за це, – Герман Галущенко

Військова агресія росії щодо України є безпрецедентною в масштабі руйнувань цивільних об’єктів енергетики та порушення міжнародного права у світовій історії.
Військова агресія росії щодо України є безпрецедентною в масштабі руйнувань цивільних об’єктів енергетики та порушення міжнародного права у світовій історії. Держава-терорист повинна понести політичну, фінансову, кримінальну та історичну відповідальність за злочини проти людяності, ядерний терор та шантаж усього світу, руйнування цивільної енергетичної інфраструктури України.
 
На цьому наголосив Міністр енергетики України Герман Галущенко.
 
Ворожі ракети літали над атомними станціями. У листопаді 2022 року російська масована ракетна атака об’єктів енергетичної інфраструктури призвела до блекауту на всіх українських АЕС: аварійно відключились енергоблоки та перейшли на дизель-генератори – живлення останньої надії. «Це була реальна загроза повторення сценарію «Фукусіми» і ядерної катастрофи, яка б торкнулася усього людства. Це ніщо інше як ядерний тероризм», - наголосив Герман Галущенко.
 
Об’єкти української енергетичної інфраструктури перебували під російським прицілом з самого початку повномасштабного вторгнення, водночас з жовтня 2022 року росіяни взяли курс на повне її знищення. Близько 50 % енергетичної інфраструктури постраждали від обстрілів.
 

Герман Галущенко наголосив, що воєнними злочинцями є військові, які обстрілюють енергетичну інфраструктуру, а також енергетики, які консультують, як заподіяти максимальну шкоду та допомагають окуповувати енергооб’єкти. 

 
Коментарі (0)