ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПоштовим операторам дозволили займатися грошовими переказами

Поштовим операторам дозволили займатися грошовими переказами

Національний банк України поширив на операторів поштового зв'язку порядок видачі ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків

Національний банк України поширив на операторів поштового зв'язку порядок видачі ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Рішення обумовлене введенням в дію закону України "Про валюті і валютні операції", яким встановлено право операторів поштового зв'язку надавати фінансові послуги з переказу коштів, якщо вони є валютними операціями, на підставі ліцензії НБУ. Умовою для отримання оператором поштового зв'язку ліцензії на валютний переклад є надання їм послуг з переказу коштів в валюті України.

"Отримання зазначеної ліцензії дозволить операторам поштового зв'язку надавати послуги з переказу коштів в національній валюті без відкриття рахунків. Це буде сприяти розширенню доступу населення до фінансових послуг і збільшення користувачів таких послуг", - відзначили в НБУ.

Постанова НБУ № 25 набирає чинності з 7 лютого 2019 року.

Раніше, Національний банк України затвердив всі нормативно-правові акти, які є основою для нової системи валютного регулювання, передбаченої законом України "Про валюті і валютні операції", який вступить в силу з 7 лютого 2019 року. Нова система складається з восьми основних постанов, які замінили попередню базу з 56 нормативно-правових актів у сфері валютного регулювання. 

 
Коментарі (0)