ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПосилення карантину в січні призведе до подальшого падіння економіки

Посилення карантину в січні призведе до подальшого падіння економіки

Жорсткість карантину в січні в Україні призведе до падіння економіки

Жорсткість карантину в січні в Україні призведе до падіння економіки. Про це повідомив економіст, експерт Віктор Скаршевський.

«Після такого глибокого падіння економіки, як в цьому році, варто очікувати не зростання, а невеликого відновлення економіки. Вона не відновиться повністю, але статистика буде показувати плюс. Тут я б більше дивився на загальні показники ВВП, а на ситуацію з безробіттям і доходами українських громадян. Особливо якщо триватимуть непродумані обмеження по економічній активності. Якщо Кабмін вирішить закрити на тривалий період часу кафе, бари, ресторани, сферу послуг, ТРЦ, то тоді висока ймовірність протестів і ігнорування даного розпорядження, як це було з карантином «вихідного дня», - сказав В. Скаршевський.

За його словами, українська економіка через коронавируса в 2020 році впаде приблизно на 5%.

«У 2021 році, можливо, буде невелике відновлення української економіки, але тільки за умови, що не буде тотального карантину. Уряд прогнозує зростання 4,6%, Міжнародний валютний фонд (МВФ) прогнозує 3% зростання, але на тлі падіння економіки на 5% в 2020 році, зростання економіки в 2021 році буде нижче, ніж в 2019 році. Тобто в 2021 році буде не зростання економіки, а уповільнення її падіння», - резюмував В. Скаршевський.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив карантинні обмеження, які діятимуть на час жорсткого карантину. Вони будуть діяти з 8-го по 24 січня 2021 року. Ввели обмеження роботи ресторанів, кафе, барів. Можлива тільки робота з доставки та прийом замовлень на винос;

Вводиться заборона роботи театрів, кінотеатрів, фітнес-клубів, спортзалів, магазинів непродовольчих товарів, торгово-розважальних центрів (крім торгівлі продуктами харчування, ліками, товарами особистої гігієни і побутової хімії);

 

 

 
Коментарі (0)