ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПосол США: Росія припинить транзит Україною після завершення «Північного потоку-2»

Посол США: Росія припинить транзит Україною після завершення «Північного потоку-2»

Компанії, які беруть участь у будівництві "Північного потоку-2", ризикують потрапити під американські санкції

Посол США: Росія припинить транзит Україною після завершення «Північного потоку-2»

Компанії, які беруть участь у будівництві "Північного потоку-2", ризикують потрапити під американські санкції. Про це заявив посол США в Берліні Річард Гренелл в інтерв’ю німецькому виданню Rheinische Post.

На думку посла, газопровід "Північний потік-2" розробили для того, щоб створити маршрут транспортування російського газу в Європу в обхід України.

"Російський газопровід – не економічний проект. Путін чітко заявив, що хоче припинити транзит російського газу через Україну. Два проекти, які дадуть йому можливість зробити це, – "Північний потік-2" і "Турецький потік". Вони разом роблять транзит російського газу через Україну практично зайвим", – заявив дипломат.

Гренелл визнав, що Європа має самостійно вирішувати, у кого їм закуповувати газ. Але при цьому він нагадав, що Єврокомісія виступила проти "Північного потоку-2".

"Німеччина повинна взяти до уваги стурбованість інших держав-членів ЄС щодо негативного впливу на них газопроводу", – резюмував він.

Нагадаємо, 12 грудня у Конгресі США ухвалили резолюцію проти завершення будівництва «Північного потоку-2», через який Росія щоденно транспортує близько 170 тисяч кубометрів газу.

 

 
Коментарі (0)