ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПоставки газу до України через Словаччину буде продовжено в наступному році

Поставки газу до України через Словаччину буде продовжено в наступному році

Порошенко домовився з Брюсселем щодо продовження поставок газу до України через Словаччину.

Президент України Петро Порошенко на зустрічі у Брюсселі з прем'єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо домовився про продовження реверсних поставок газу, про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Президента України.

Зокрема, повідомляється, що на переговорах сторони обмінялися думками з питань українсько-словацьких відносин, підкреслили намір посилювати економічну співпрацю, зокрема продовжити транспортування газу через Словаччину в Україну.

"У цьому зв'язку було наголошено на важливості відновлення діяльності міжурядової змішаної комісії з економічного, промислового і науково-технічного співробітництва, чергове засідання якої заплановано на першу половину 2018 року. Обговорювалася також взаємодія у сфері енергетичної безпеки", - йдеться в повідомленні.

Крім того, сторони обговорили посилення міжнародних контактів між двома країнами та розвиток транскордонного співробітництва.

Починаючи з 2014 року, Україні вдалося зекономити понад 7 млрд кубометрів газу завдяки впровадженню заходів з енергозбереження.

Раніше глава Держенергоефективності Сергій Савчук також заявив, що із державного бюджету країна не може забезпечити фінансування проектів з відновлювальної енергетики. На його думку, такі проекти має фінансувати малий і середній бізнес. 

 
Коментарі (0)