ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПоставки природного газу зі Словаччини в Україну зростуть

Поставки природного газу зі Словаччини в Україну зростуть

Україна отримає більші обсяги природного газу зі сторони Словаччини. Окрім цього, словацькі інвестори візьмуться за реалізацію енергоощадних проектів на Закарпатті.

Реверсні поставки газу зі Словаччини будуть збільшуватися (за попередньою домовленістю Прем’єр-міністрів обох країн). Про це заявив Надзвичайний та Повноважний Посол Словацької республіки в Україні Юрій Сівачек під час зустрічі з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем,  повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Окрім того, за його словами, словацькі інвестори готові вкладати гроші в сміттєпереробну галузь та енергоощадні технології у Закарпатській області.

«Словацькі інвестори готові вкладати гроші в сміттєпереробну галузь та енергоощадні технології для допомоги Закарпатській області. Кілька зараз перебувають у процесі впровадження», - зазначив пан Сівачек.

У свою чергу Геннадій Москаль попросив підтримки Словаччини в залученні Закарпаття до Програми Європейського територіального співробітництва. Очільник регіону переконаний - завдяки цій програмі стала б можливою технічна та фінансова допомога Євросоюзу на розвиток економіки, освіти, культури, охорони здоров’я, реформування органів місцевого самоврядування.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з початку цього місяця у вітчизняні підземні сховища газу було закачано 800 млн куб. м палива. Крім того, сьогодні Україна отримала заявку від Європи на транзит газу в режимі 202,8 млн куб. м.

 
Коментарі (0)