ГоловнаНовини ЖКГЖитлоПостраждалим від вибуху луганчанам досі не повернули житло

Постраждалим від вибуху луганчанам досі не повернули житло

Триває відновлення житлового будинку в Луганську, де у серпні стався вибух газоповітряної суміші. Загальна вартість робіт обходиться у мільярди гривень.

У Луганську тривають аварійно-відновлювальні роботи житлового будинку по вул. Шевченка, 4, де в серпні стався вибух. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ. 

Загальна вартість робіт складає 18,3 млрд. гривень. Фінансування здійснюється за рахунок коштів резервного фонду. Уряд у свою чергу виділив на відновлювальні роботи 17,6 млн. гривень. Частково роботи фінансуватимуться і місцевим бюджетом.

Наразі квартири пошкодженого під’їзду розділено на дві частини – ліва сторона (знаходиться на протилежній стороні епіцентру вибуху) та права сторона (знаходяться в епіцентрі вибуху).
 
У менш пошкодженій стороні під’їзду виконано заходи із посилення зруйнованих конструкцій. Здійснюється заміна електричної мережі цієї частини будинку та скління вікон.
 
У більш пошкодженій частині під’їзду проведено моніторинг стану водопровідної та каналізаційної мереж, проводяться підготовчі роботи з перевірки стану системи газопостачання, здійснюється відновлення стін та перекриття.
 
Як повідомляла «Україна Коммунальна», у серпні  цього року в Луганську стався вибух газу в багатоповерховому житловому будинку. Раніше в уряді заявляли про наміри відновити будинок і повернути постраждалим житло до початку опалювального сезону. 
 
Коментарі (0)