ГоловнаНовини ЖКГЖитлоІпотечне кредитування планує розширення

Іпотечне кредитування планує розширення

Цьогоріч заплановано видати за державними житловими програмами понад 9 тисяч кредитів. Експерти стверджують, що комерційні банки розширять іпотечне кредитування для реалізації цих ініціатив.

Реалізація програми «Доступне житло» стимулює комерційні банки до розширення іпотечного кредитування. Таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, - повідомляє «ГолосUA».

«По своїй суті ця державна програма орієнтована тільки на соціальне житло, і тому існує пільговий відсоток. Бо головна мета уряду - це, насамперед, допомогти особам, які не можуть на цей момент оплатити дорогий іпотечний кредит», - вважає експерт.

Олександр Охріменко нагадує, що за два минулі роки ця програма дозволила українцям отримати 3,4 тис. пільгових іпотечних кредитів під 3% річних на загальну суму 787 млн грн.

Більша частина кредитів припала на минулий рік, коли були видані 2,2 тис. позичок.

У поточному році, за його словами, заплановано видати 9,3 тис. пільгових кредитів.

«Сума в 100 млн грн дозволить без проблем збільшити обсяги пільгових кредитів і повністю компенсує різницю в ставках, за якими банки видають іпотечні кредити і пільгову ставку в 3% річних», - переконаний президент Українського аналітичного центру.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, програма пільгового іпотечного кредитування має цілу низку недоліків, які аж ніяк не сприяють успішній її реалізації.

 
Коментарі (0)