ГоловнаПослугиФінансування ЖКГСтоличні перевізники пройшли перевірку

Столичні перевізники пройшли перевірку

Державтоінспекція провела масштабну перевірку громадського транспорту столиці. Найпоширенішими порушеннями перевізників, виявились відхилення від маршруту.

Майже місяць в Україні тривав комплекс профілактичних заходів на пасажирському транспорті «Автобус-2013». У Києві за цей період державтоінспектори перевірили 8,7 тис. автобусів, інформує «Хрещатик».

Технічну несправність виявили у 656 автобусів, розповів старший інспектор відділу зв’язків із громадськістю УДАІ Києва Олександр Ковалевський. Так, найчастіше в автобусах фіксували несправні зовнішні світлові прилади, стерті шини і незадовільний стан рульового управління.

За час операції працівники ДАІ зафіксували понад 3,4 тис. випадків порушення правил руху водіями автобусів. На першому місці – відхилення від визначеного маршруту руху – це майже 1,3 тис. випадків, водії часто «скорочують» маршрути, за наявності малої кількості пасажирів. На другому місці – перевезення пасажирів понад встановлену кількість, а третє, досить звичне для українських водіїв – перевищення швидкості.

Також дуже поширеним є порушення правил зупинки і стоянки автобусів. Інспектори зафіксували 412 випадків, коли водії висаджували пасажирів у не пристосованих для цього місцях, чим наражали їх на небезпеку. І хоча часто ініціаторами таких зупинок є самі пасажири, вся відповідальність лежить на кермувальниках. «За зупинку «біля стовпа» чи «після повороту» водіїв штрафують від 255 до 340 гривень, залежно від того, чи були зафіксовані у минулому такі порушення», - пояснюють у столичному управлінні ДАІ.

Загалом на порушників складали протоколи, проводили профілактичні розмови, а бували випадки, коли транспортні засоби відправляли на штрафмайданчик при серйозних технічних несправностях. Крім того інспектори перевіряли суб’єктів господарювання. Зокрема, чи дотримуються в АТП контролю за виходом водіїв на маршрут, а також чи оглядає їх лікар.

«Під час цієї акції було зафіксовано 17 випадків, коли водії автобусів перебували у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Це більше, ніж під час минулої акції, яку ми проводили на початку весни цього року, і це дуже турбує, що люди, які знаходяться за кермом, не розуміють, що вони відповідають за велику кількість пасажирів, а не тільки за себе», - зазначають в столичній Державтоінспекції. 

 
Коментарі (0)