ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаПотужності ВДЕ в Україні зросли на 813 МВт

Потужності ВДЕ в Україні зросли на 813 МВт

Минулий 2018 рік став для України роком динамічного розвитку відновлюваної енергетики.

Минулий 2018 рік став для України роком динамічного розвитку відновлюваної енергетики.

Так, за цей період введено в експлуатацію 813 МВт нових потужностей, що генерують електрику з енергії сонця, вітру, гідро- і біоісточніков. Цей показник практично 3 рази перевищує обсяг потужностей, введених в 2017 році.

В встановлення 813 МВт потужностей об'єктів відновлюваної електроенергетики інвестовано понад 730 млн євро. Загалом, на сьогоднішній день в країні працює 2240 МВт потужностей, що генерують «чисту» електроенергію, що в 1,5 рази більше, ніж на кінець 2017 (близько 1500 МВт).

Як пояснив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, зазначені результати демонструють стрімке розквіт відновлюваної енергетики, підкріплений сприятливою для інвесторів і бізнесу законодавчою базою і стимулами, а також загальносвітовою тенденцією до здешевлення «зелених» технологій.

Зараз важливо зберегти позитивну динаміку розвитку «чистої» енергетики, ввівши нову для країни, але вже популярну в провідних країнах світу систему підтримки - аукціони, - зазначив Савчук.

У Держенергоефективності прийшли до висновку, що дані показники свідчать про стрімке розквіті зеленої енергетики в Україні. Також в країні мають намір ввести систему підтримки у вигляді аукціонів.

Це дозволить зробити чисту енергію більш доступною, а ринок відновлюваної енергетики стане більш прозорим. У той же час нова система відіб'ється на стабільності фінансування такого роду проектів.

 

 
Коментарі (0)