ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Потужностей АЕС має вистачити для проходження опалювального сезону

Потужностей АЕС має вистачити для проходження опалювального сезону

Вже наступного опалювального сезону проблема може бути навіть не з фізичною наявністю газу чи вугілля, якого в Україні достатньо, а з можливістю їх використати

Вже наступного опалювального сезону проблема може бути навіть не з фізичною наявністю газу чи вугілля, якого в Україні достатньо, а з можливістю їх використати. Але потужностей атомних електростанцій вистачить для проходження опалювального сезону.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "На порозі газової кризи. Як Росія шантажує ЄС і на що чекати Україні".

Якщо в результаті російських атак буде пошкоджено або знищено генеруючі потужності, то запаси вугілля і газу жодної ролі не відіграють, вважає директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

Але якщо "Енергоатом" буде готовий працювати всіма блоками, то без електрики Україна не залишиться. Навіть із урахуванням ризиків, пов'язаних із захопленням Запорізької АЕС, яка може "випасти" з енергосистеми у будь-який момент.

"У поганому сценарії: якщо розіб'ють вугільну генерацію та перекриють газ, то за нормальної роботи "Енергоатому" (станціями на контрольованій території) ми проходимо наступний опалювальний сезон", - заявив Харченко.

Балансувати електричну генерацію, на його думку, Україна зможе за рахунок імпорту електроенергії з ЄС.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів зобов'язав НАК "Нафтогаз України" забезпечити на початок опалювального сезону запаси газу. Обсяг становитиме не менше, ніж минулого року – 19 млрд кубометрів.

 

 

 
Коментарі (0)