ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПовернення Києва до планових відключень очікують найближчим часом

Повернення Києва до планових відключень очікують найближчим часом

За словами речника КМВА Михайла Шаманова, жителям столиці після масованих ракетних атак армії РФ вдалось повернути тепло та водопостачання, однак повернутись до графіків планових відключень електроенергії поки неможливо

 

За словами речника КМВА Михайла Шаманова, жителям столиці після масованих ракетних атак армії РФ вдалось повернути тепло та водопостачання, однак повернутись до графіків планових відключень електроенергії поки неможливо. Про те, очікується, що найближчим часом енергетики вирішать цю проблему.  

Шаманов зазначив, що через пошкодження великої кількості об’єктів електрогенерації столиця України отримує обмежені обсяги електроенергії.  Світло для споживачів подається в режимі аварійних відключень, екстрених, і переходити на планові відключення, на ці графіки поки що зарано, але позитив в тому, що водопостачання працює в штатному режимі, тепло в оселях киян є. 

Найближчим часом прогнози мають бути оптимістичні. Все полагодимо, — підкреслив представник КМВА.  Водночас представники "Укренерго" повідомили, що в системі зберігається значний дефіцит потужностей та обмеження електропостачання внаслідок масованих ракетних атак окупаційної армії РФ по енергооб’єктах. 

Таким чином, до всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до введення аварійних обмежень. Також повідомляється, що наразі працюють усі види генерації електроенергії. Окрім того, ситуація у центральному регіоні, зокрема і у Києві, залишається складною. До того ж, сьогодні вночі росіяни знову обстрілювали артилерією деокуповані райони на сході та півдні, внаслідок чого були пошкоджені електромережі. Ремонтні роботи вже розпочаті. Відновлення пошкоджених окупантами мереж тривають безперервно. 

За словами директора Центра дослідженнь енергетики Олександра Харченка, Київ, Харків та Херсон перебувають серед міст, в яких окупаційна армія РФ внаслідок масованих ракетних атак та атак дронами майже повністю зруйнувала обладнання для розподілу потужностей електрогенерації.  

Харченко вважає, що Київ, Харків, Херсон та інші великі міста, де майже зруйновано розподільне обладнання, можуть врятувати установки на базі електричних турбін, які спалюють газ і генерують від 30 до 50 кіловат електрики. На жаль, високовольтних трансформаторів, які нам необхідні, поки немає. 

Їх знайдено в світі одиниці. Фізично вони з’являться в Україні не раніше лютого, а скоріше в лютому-березні. Тому саме в цих аспектах швидких результатів очікувати складно. Таке рішення має забезпечити пунктами мобільної генерації — газово-турбінної або газо-поршневої. Це те, що для цих регіонів необхідно зараз закупити і встановити, — пояснив експерт.  

 

 
Коментарі (0)