ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПовернення світла в Крим залежить від переговорів з активістами енергоблокади

Повернення світла в Крим залежить від переговорів з активістами енергоблокади

В «Укренерго» заявляють, що готові відновити електропостачання на територію окупованого Криму протягом 4-х діб. Втім, старт аварійно-відновлювальних робіт залежить від результату перемовин між ініціаторами енергоблокади та керівництвом країни

Україна може відновити електропостачання в Крим раніше пошкодженими електролініями через чотири доби. При надходженні команди з головного офісу, бригади «Укренерго» готові протягом 40-ка хвилин виїхати в Генічеський і Чаплинський райони для відновлення і заміни пошкоджених опор. Про це на повідомив керівник Херсонських магістральних електромереж «Укренерго» Ігоря Босько, передає прес-служба Херсонської обласної державної адміністрації.

Втім, коли саме розпочнуться відновлювальні роботи, залежить від результатів переговорних процесів, які ведуть ініціатори блокади з керівництвом країни.

«Техніка та матеріали готові. Бригади «Укренерго» готові протягом 4-х діб ліквідувати наслідки вибухів», - сказав він.

Наразі, за словами чиновника, вдалося домовитись з активістами енергоблоками окупованого півострова про допуск техніки підприємства, яка здійснюватиме об'їзд знеструмлених ліній, для того, щоб мати можливість контролювати стан мереж.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, вчора у Міненерго повідомили, що роботу однієї з пошкоджених ЛЕП можливо відновити протягом доби. Ремонтні бригади провели роботи із заземлення, щоб не наражати людей на небезпеку. 

 
Коментарі (0)