ГоловнаКоментаріОСББП.Пантелеєв: "Київ покриватиме 75% вартості енернетичного обладнання"

П.Пантелеєв: "Київ покриватиме 75% вартості енернетичного обладнання"

Програма «75/25%», яка передбачає часткове відшкодування вартості електрогенераторів та інших приладів альтернативного живлення для ОСББ та ЖБК немає обмеження фінансування
Програма «75/25%», яка передбачає часткове відшкодування вартості електрогенераторів та інших незалежних приладів альтернативного живлення для об'єднання співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів немає обмеження фінансування. 
 
Про це розповів заступник міського голови Києва Петро Пантелеєв в інтерв'ю «Економічній правді», пише "Україна Комунальна".
 
«І я зараз не жартую. Всі заявки будуть погоджуватися, додаватимемо стільки коштів, скільки треба. Вже понад 670 одиниць обладнання в сотнях житлових будинків встановлені саме за цим механізмом будинків».
 
Зокрема,  у 2022 році у Києві було затверджено програму часткового відшкодування вартості електрогенераторів та інших незалежних приладів альтернативного живлення. Згідно з нею, ОСББ та житлово-будівельним кооперативам столиці відшкодовуватимуть 75% витрат.
 
Як зазначив заступник Кличка, пропозиція дійсна як для ОСББ і ЖБК, так і для будинків з керуючими компаніями. Одна, за його словами, програма компенсації при купівлі сонячних батарей для фізичних осіб поки що не передбачається.
 

«Будинок – це елемент такої собі ешелонованої енергетичної оборони. Кожна квартира окремо не розв'яже питання водопостачання, роботи насосного обладнання для належної роботи опалення тощо. Але реально вирішити об'єднавшись з сусідами, витративши трохи зусиль і коштів, отримавши від міста допомогу. Якщо говорити про сонячні панелі, то покрівля у будинку одна, це місце загального користування. Потужності встановлених сонячних панелей на покрівлі багатоквартирного будинку вистачає якраз для того, щоб зробити його незалежним від знеструмлення», – каже він. 

 
Коментарі (0)