ГоловнаНовини ЖКГЖитлоПрацівникам АЕС створили умови для забезпечення житлом

Працівникам АЕС створили умови для забезпечення житлом

Прийняття та підписання законопроекту №3131 відкриває можливості для забезпечення житлом працівників АЕС

34-тисячний колектив НАЕК «Енергоатом» висловлює щиру подяку Президенту України Петру Порошенко, народним депутатам і уряду України за підписання, прийняття і підтримку Закону України «Про внесення змін до статті 11 Закону України« Про управління об'єктами державної власності» в упорядкуванні процедури відчуження суб'єктами господарювання державного сектора економіки житла своїм працівникам» від 04.09.2018 № 2516-VII, яким вирішується багаторічна проблема соціального характеру в атомній енергетиці України .

Про це пише прес-служба НАЕК «Енергоатом».

Три роки цей проект Закону знаходився на розгляді у Верховній Раді України, багато разів його вносили до порядку денного, кілька разів безуспішно голосували. Тому важко переоцінити ту підтримку і ті зусилля, які доклали народні депутати - Андрій Іванчук як глава головного Комітету ВР з питань економічної політики; співавтори законопроекту Олександр Домбровський як глава профільного Комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки і Володимир Бандуров як глава профільного підкомітету з питань ядерної енергетики та ядерної безпеки, Ярослав Москаленко як голова підкомітету з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи і автор першої редакції проекту закону Анатолій Денисенко.

Окрему щиру подяку висловлюємо секретарю Комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки пані Вікторії Войціцький, чия енергія в перебігу всього останнього року була рушійною силою для захисту інтересів атомників не тільки в парламентському залі, але і в засобах масової інформації.

Коротко нагадаємо суть законодавчих змін. Житлова політика Компанії передбачає безкоштовне надання звичайного (соціального) житла в порядку черги, відповідно до чинного Житловим Кодексом, а також продаж житла поліпшеного типу висококваліфікованим фахівцям на виконання умов Колективного договору за угодою з Міністерством енергетики та вугільної промисловості України відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 02.04. 2008 №313 «Про заходи вдосконалення управлінням об'єктами державної власності».

До 2012 року Компанія побудувала і продала своїм співробітникам 497 квартир поліпшеного планування загальною вартістю 129,9 млн гривень. Грошові кошти, отримані від продажу квартир, прямували на будівництво нового житла. В рахунок погашення позик, видаваних для придбання житла, багато співробітників передають у державну власність на баланс ДП «НАЕК« Енергоатом »свої квартири меншої площі, які в свою чергу надаються безкоштовно іншим співробітникам, які перебувають на квартирному обліку - це також істотна складова житлової політики нашої підприємства.

 

 
Коментарі (0)