ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїПрацівників «Київоблгазу» спіймали на хабарі

Працівників «Київоблгазу» спіймали на хабарі

На Київщині можуть посадити працівників «Київоблгазу» за хабар. Посадові особи вимагали у місцевого жителя заплатити за дозвіл користуватися газовим обладнанням.

У м. Васильків Київської області затримано працівників ПАТ «Київоблгаз» за підозрою у вимагання хабара у розмірі 12 тис. грн. Про це повідомили у прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

За інформацією МВС, підозрювані вимагали від місцевого жителя хабар за надання дозволу для користування газовим обладнанням та не нарахування штрафних санкцій за порушення умов користування природнім газом.

«На одній з місцевих вулиць начальника відділу Васильківської філії «Київоблгаз» було затримано під час передачі йому грошових коштів у сумі 12 тисяч гривень, які вилучено. На даний час затриманому та його спільнику оголошено про підозру та обрано їм міру запобіжного заходу - застава та особисте зобов’язання», - йдеться у повідомленні.

За даним фактом Васильківською міжрайонною прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368-3 (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, львівське міське комунальне підприємство «Львівтеплоенерго» зайвий раз отримало з держбюджету майже 3 мільйони гривень. Посадові особи компанії завищили суму заборгованості з різниці в тарифах на послуги теплопостачання, які надавали населенню.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
29 Травня 2015 p. 16:25
І знов шахраювання! ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Кияни останні два місяці отримують недооформлені бланки рахунків для оплати за газ, а саме: у рахунку надрукована нарахована сума лише у лівій частині рахунка, тобто лише у тій частині, яка після оплати залишається у споживача. У правій частині рахунка нарахована сума не надрукована, але споживач повинен у правій частині заповнити від руки графу "разом до сплати". Отже, дивлячись на праву частину рахунка виходить, що споживач нібито сам, із своїх власних намірів та побажань, вирішив заплатити записану ним суму... .