ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаПрем'єр-міністр доручив розв'язати багаторічні боргові проблеми тепловиків

Прем'єр-міністр доручив розв'язати багаторічні боргові проблеми тепловиків

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив розв'язати боргові проблеми, які накопичувалися роками, та напрацювати оптимальну модель ринку природного газу.
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив розв'язати боргові проблеми, які накопичувалися роками, та напрацювати оптимальну модель ринку природного газу.
 
Про це йшлося на нараді під його керівництвом, присвяченій забезпеченню безперебійної роботи теплопостачальних організацій, повідомляє пресслужба Кабінету міністрів України.
 
"Провели нараду з представниками Міненерго, Мінфіном, НКРЕКП, НАК "Нафтогаз Україна" щодо забезпечення безперебійної роботи теплопостачальних організацій та вирішення боргових проблем, які накопичувалися роками. Доручив профільним міністерствам та відомствам напрацювати оптимальну модель для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу", - зазначив Шмигаль.
 
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що влада також працює над концепцією, щоб міста та комунальні підприємства (ТКЕ) були зацікавлені закуповувати газ влітку за більш вигідними цінами та автоматично мали ресурс на наступну зиму.
 
Нагадаємо, станом на 06 квітня 2021 р. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ перед НАК «Нафтогаз України» складає близько 63 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 811 млн грн (1,3%).
 
Найбільша сумарна прострочена заборгованість за використаний газ в цій категорії накопичена у підприємств ТКЕ і ТЕЦ Дніпропетровської (10,4 млрд грн), Донецької (9,3 млрд грн), Харківської (6,9 млрд грн), Луганської (2,4 млрд грн), Одеської (2,1 млрд грн), Львівської (1,7 млрд грн), Київської (1,5 млрд грн), Запорізької (1,4 млрд грн) областей, м. Києва (4,7 млрд грн) та Автономної Республіки Крим (1,5 млрд грн). 
 
Коментарі (0)