ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПрем'єр назвав річний тариф на газ

Прем'єр назвав річний тариф на газ

Якщо річний тариф буде введений з 1 квітня, його розмір може бути дорівнює 6,99 гривням

 

Якщо річний тариф буде введений з 1 квітня, його розмір може бути дорівнює 6,99 гривням.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час прес-конференції, з приводу року роботи уряду, повідомляє «Хвиля».

Якщо річний тариф буде введений з 1 квітня, його розмір може бути дорівнює 6,99 грн або навіть нижче, так як з таким тарифом українці прожили найхолодніші місяці 2021 року, і багато постачальники газу знайшли можливість пропонувати населенню газ навіть за нижчою ціною. Але не виключено, що постачальники захочуть закласти в річну ціну свої ризики, і в такому випадку вона виросте.

У свою чергу Шмигаль визнав, що «МВФ, звичайно, очікує зняття верхнього прайс-кепа», який встановили на рівні 6,99 грн. Однак, в той же час, він зазначив, що ціна на газ «не має права бути пікової, не повинно бути шоків для населення».

«Наша стратегія - на збільшення власного видобутку газу в Україні ... Ми розраховуємо, що в 2024-2025 роках, завдяки відкриттю нових родовищ, з'явиться можливість повністю забезпечити внутрішні потреби України - як для населення, так і для виробництв - газом власного видобутку», - підкреслив прем'єр.

Раніше глава Кабміну України Денис Шмигаль провів нараду з міністрами і керівництвом Нафтогазу, на якому обговорив заборгованість населення з оплати ЖКП та надання субсидій на комуналку.

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг схвалила інвестиційну програму КП "Харківські теплові мережі", запорізького концерну "Міські теплові мережі", КП теплових мереж "Криворіжтепломережа" на 2021 рік.

У Кривому Розі тепловики нарахували захмарні борги власникам квартир з автономним опаленням, і тепер через суд намагаються стягнути гроші.

При цьому, від централізованого опалення їх відключав один теплопостачальник, а розрахуватися вимагає іншого, з яким навіть договорів не укладали.

 

 

 
Коментарі (0)