ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПрем'єр обіцяє збільшення заробітку громадян до рівня Польщі та Словаччини

Прем'єр обіцяє збільшення заробітку громадян до рівня Польщі та Словаччини

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підбив підсумки тижня, зазначивши, що рівень заробітної плати в країні зростає. Він також поділився планами на підвищення рівня середньої зарплати.
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підбив економічні підсумки тижня, зазначивши, що рівень заробітної плати в країні зростає. Він також поділився планами на підвищення рівня середньої зарплати.
 
Про це написав на своїй сторінці в Facebook.
 
За словами Шмигаль, в грудні 2020 року реальні зарплати українців виросли на 10% в порівнянні з грудня 2019.
 
Так, середній рівень реальної зарплати становив 14,2 тисячі гривень.
 
Після глава уряду пообіцяв, що заробіток громадян збільшиться до рівня Польщі та Словаччини.
 
"Найважливіше завдання, яке ставить Уряд - це до 2030 року вийти з середнім зарплатам на рівень наших сусідів з Польщі чи Словаччині", - підкреслив він.
 
У тому числі Шмигаль акцентував увагу і на інші успіхи української влади, як доступна іпотека, що дозволяє українцям мати власне житло, що глава Кабміну назвав "ознакою цивілізованої країни".
 
"На цьому тижні Україна стала на крок ближче до цього. За дорученням Президента України Уряд розробив механізм, який запускає іпотечне кредитування під 7%. Важливо, що це фіксована ставка в національній валюті, а початковий внесок становить від 15%", - пояснив Шмигаль.
 
Він також висловив упевненість в тому, що доступна іпотка дасть можливість тисячам українських родин отримати власне житло і не чекати його 10 або 20 років.
 

Крім цього Шмигаль зазначив створення Бюро економічної безпеки, схвалення проекту закону про введення системи стимулюючих заходів для громадян, які працювали за кордоном і повернулися в Україну. У тому числі глава Кабміну зазначив, що національний Приватбанк відкрив кредитування підприємців за програмою державних гарантій. 

 
Коментарі (0)