ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВодопілля тероризує п'ять областей України

Водопілля тероризує п'ять областей України

В Україні досі триває водоборотьба. Так, станом на сьогодні залишаються підтопленими господарські угіддя та житлові будинки у 25 населених пунктах країни. Ризики подальшого затоплення високі.

Внаслідок весняного водопілля та підйому ґрунтових вод станом на ранок 19 квітня  відмічається часткове підтоплення дворів та присадибних ділянок у 25 населених пунктах. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ДСНС.

Зокрема, у Волинській області підтоплено 6 населених пунктів, у Житомирській – 4, у Київській – 13, у Львівській – 1 та у Рівненській – 1.

За інформацією Укравтодору, проїзд  автошляхами державного та регіонального значення забезпечено. Обмежено рух транспортних засобів на автодорогах Волинської, Київської, Рівненської, Сумської, Чернівецької та Чернігівської областей.

Зокрема, на дорогах: «Юрівка – Чорногородка» (у Макарівському районі Київської області), «Шлапань-Сваловичі» (у Волинській області),  «Переброди – Будимля» (у Дубровицькому районі Рівненської області), «Храповщина – Могриця», «Будилка-Зелений Гай», «Новгород-Сіверський – Бирине» (у Сумській області),  та біля с. Атаки Хотинського району Чернівецької області на проїзній частині мосту через річку Дністер автомобільної дороги державного значення «Житомир-Чернівці».

За інформацією Гідрометцентру, зберігається загроза затоплення заплав, сільгоспугiдь, часткових затоплень у Любешiвському районi Волинської області, а також перевищення небезпечних відміток затоплення в окремих населених пунктах на лівих притоках Дністра (Тернопільська, Хмельницька обл.), річках басейну Західного Бугу (Львівська обл.), у верхів'ї Прип'яті та її притоках (Волинська, Рівненська обл.).

Протягом 18 квітня для надання допомоги населенню з відкачування води на прибудинкових територіях від ДСНС залучалось 73 рятувальники та 31 одиниць насосного обладнання. За добу відкачано 10,7 тис. куб. м води. Загалом з 2 квітня відкачано більше 1 млн куб. м води.

 
Коментарі (0)