ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Президент анонсував початок реформи термомодернізації житлового фонду країни

Президент анонсував початок реформи термомодернізації житлового фонду країни

Президент Володимир Зеленський анонсував програму термомодернізації житлового багатоповерхового фонду країни та громадських будівель на 100 млрд грн на найближчі три роки
Президент Володимир Зеленський анонсував програму термомодернізації житлового багатоповерхового фонду країни та громадських будівель на 100 млрд грн на найближчі три роки.
 
Про це він заявив під час проведення прес-марафону "30 питань до президента України" у п'ятницю у Києві.
 
"Реформа з термомодернізації всіх багатоповерхових будинків для держави коштуватиме 300 млрд грн. Це складна реформа, таких коштів в Україні на сьогодні немає. Але для мене та майбутньої влади це єдиний вихід, і єдина, найважливіша на сьогодні реформа для енергонезалежності держави". Я вважаю, ми можемо це зробити. На найближчі три роки ця сума становитиме 100 млрд грн", – сказав президент.
 
Він також додав, що план реалізації зазначеної програми має бути розписаний на п'ять років через можливе припинення транзиту газу Російською Федерацією у 2025 році.
 
"Виклик №1 - 2025 рік, коли закінчується контракт на транзит газу. Гадаю, це буде складний момент, тому ми маємо швидко впроваджувати реформу термомодернізації. І не так, як було раніше – 10, 20, 30 будинків. Ми продемонструємо серйозні кроки у термомодернізації наступного року і через рік (…) це буде кілька тисяч багатоповерхівок у найближчі два роки. На цьому прикладі ми покажемо, що такі будинки споживають удвічі менше за газ", – зазначив Зеленський.
 

За його словами, "спеціальні люди" Офісу президента та Міністерства економіки вже працюють над нею і займатимуться лише реформою термомодернізації. 

 
Коментарі (0)