ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПрезидент хоче допомогти бізнесу грошима з Фонду по боротьбі з COVID-19

Президент хоче допомогти бізнесу грошима з Фонду по боротьбі з COVID-19

Анонсований президентом Володимиром Зеленським новий пакет допомоги бізнесу пропонується профінансувати з Фонду по боротьбі з COVID-19
Анонсований президентом Володимиром Зеленським новий пакет допомоги бізнесу пропонується профінансувати з Фонду по боротьбі з COVID-19, повідомив радник глави держави Олег Устенко, в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".
 
"Мова йде про можливість використовувати кошти Фонду по боротьбі з COVID-19, там є гроші", - сказав він.
 
При цьому Устенко додав, що президент обговорив з Міністерством фінансів озвучені ним пропозиції, так що в разі прийняття ця програма буде профінансована.
 
"Мінфін знає і Мінфін впевнений, що в змозі виконати те, про що говорить президент в своєму влоги", - сказав радник Зеленського.
 
Коментуючи ситуацію з фінансуванням видатків Держказначейством, Устенко зазначив: "Абсолютно очевидно, що це погана ситуація. Але також правда і те, що традиційно така ситуація виникала і раніше, хоча не в середині листопада, а в грудні. Все-таки варто пам'ятати, що 2020 й - незвичайний, це рік глобальної пандемії. Так що добре, що ця ситуація не виникла раніше ".
 
При цьому він додав: "Але це розв'язувана проблема. Наскільки мені відомо, Мінфін більш ніж активно працює в цьому напрямку".
 
За словами радника глави держави, законопроект про новий пакет допомоги бізнесу передбачає також додаткові компенсатори на випадок повного локдауна.
 
"Що стосується тимчасового простору, то воно захоплює і період цього року, і, можливо, наступного. Частина цих заходів стосуються компенсації за карантин вихідного дня. Також передбачені заходи у вигляді додаткових компенсаторів на випадок, якщо буде введена повна локдаун", - прокоментував Устенко , уточнивши, що мова йде про підтримку малого бізнесу, який найбільше страждає від карантину.
 

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський заявив, що найближчим часом до парламенту буде внесено законопроекти про допомогу бізнесу і громадянам в умовах карантину, зокрема, про одноразової матеріальної допомоги. 

 
Коментарі (0)