ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПрезидент хоче розробити закон про одноразове декларування доходу фізосіб

Президент хоче розробити закон про одноразове декларування доходу фізосіб

Фізособа має на свій розсуд вказати свій дохід, який був витрачений на вищезазначене майно, але з якого не було сплачено податок на доходи фізосіб (ПДФО) і сплатити податок нижче звичайної ставки.
Президент Володимир Зеленський закликає Кабінет міністрів розробити законопроєкт про одноразове декларування. Він закликає розробити проєкт закону в тримісячний термін.
 
Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.
 
"Глава держави звернувся до Кабінету міністрів з пропозицією розробити і внести до парламенту законопроект про одноразовому декларування. Ці законодавчі зміни повинні бути підготовлені в тримісячний термін у співпраці з експертами, бізнесом і комітетом Верховної ради України з питань фінансів, податкової та митної політики", - йдеться в повідомленні.
 
Одноразове декларування своїх доходів і активів передбачає, що фізична особа може вказати тільки ті доходи і активи, які вважатиме за потрібне. При цьому не потрібно буде вказувати, за які гроші все це купувалося і скільки коштувало.
 
Зокрема, в одноразової декларації потрібно буде вказати: валютні активи, цінні папери, майно (рухоме і нерухоме), незавершені об'єкти нерухомості, частки в майні юридичних осіб, а також інші майнові та нематеріальні активи (в Україні і за кордоном).
 
Фізособа має на свій розсуд вказати свій дохід, який був витрачений на вищезазначене майно, але з якого не було сплачено податок на доходи фізосіб (ПДФО) і сплатити податок нижче звичайної ставки.
 
Крім того, наголошується, що уряд повинен підготувати із залученням представників бізнесу, експертів та народних депутатів пропозиції щодо системного вдосконалення та спрощення процедур адміністрування податків і зборів, забезпечення чіткості правил оподаткування, уніфікації і зрозумілості термінології.
 

Законопроект повинен бути внесений на розгляд Верховної Ради України до кінця 2020 року. 

 
Коментарі (0)