ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПрезидент підписав указ яким вводяться санкції проти 540 компаній та 538 осіб

Президент підписав указ яким вводяться санкції проти 540 компаній та 538 осіб

Згідно з Указом, Дмитру Фірташу заблокують активи, обмежать торгівельні операції. Йому також буде заборонено виводити гроші за межі України. Анулюються певні ліцензії та дозволи.
Президент Володимир Зеленський підписав указ про рішення Ради національної безпеки та оборони України, яким вводяться санкції проти 540 компаній та 538 осіб, серед яких власник найбільшої в Україні мережі облгазів - Дмитро Фірташ, про це повідомила пресслужба Офісу президента.
 
Текст Указу оприлюднений на сайті глави держави.
 
Згідно з Указом, Дмитру Фірташу заблокують активи, обмежать торгівельні операції. Йому також буде заборонено виводити гроші за межі України. Анулюються певні ліцензії та дозволи. Дмитро Фірташ не зможе брати участь у приватизації, оренді державного майна тощо.
 
Кабінет Міністрів разом зі Службою безпеки та Національним банком  забезпечуватимуть реалізацію й моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), передбачених Указом.
 
Міністерство закордонних справ України поінформує компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушить перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.
 

Нагадаємо, раніше Рада нацбезпеки і оборони України запровадила "повний комплект" санкцій проти Дмитра Фірташа. 

 
Коментарі (0)