ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПрезидент підписав закон яким мешканці гуртожитків отримали право приватизувати житлоплощу

Президент підписав закон яким мешканці гуртожитків отримали право приватизувати житлоплощу

Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» зі своїми пропозиціями
Вчора, Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» зі своїми пропозиціями, повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.
 
Минулого місяця народні депутати України 256-ма голосами підтримали в цілому за закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» з пропозиціями, внесеними раніше президентом Петром Порошенко.
 
При голосуванні депутати врахували пропозиції Президента до закону щодо забезпечення рівних можливостей громадян на реалізацію права на приватизацію житлових приміщень у гуртожитках.
 
Також народні депутати підтримали пропозицію представника президента в парламенті, Ірини Луценко (фракція "БПП") і виключили із закону норми щодо визначення категорій осіб, які мають право проживати в гуртожитку.
 
«Закон передбачає, що житлова площа в гуртожитку надається одиноким громадянам і сім'ям, які мають право проживати в гуртожитках, за рішенням адміністрації підприємства. При цьому, ні в чинній редакції Житлового кодексу Української РСР, ні в законі, який розглядається, не визначені категорії осіб, які мають право проживати в гуртожитку. Прошу врахувати ці зауваження при голосуванні », - заявила тоді Ірина Луценко.
 
20 травня 2016 року президент України Петро Порошенко застосував право вето і повернув на повторний розгляд Верховної Ради закон, який дозволяв приватизувати житло в гуртожитках.
 
Петро Порошенко мотивував своє рішення тим, що: «закон містить норми, які суперечать Конституції та законам України, і не створює належних правових механізмів реалізації житлових прав мешканців гуртожитків та містить ризики їх порушення».

1 листопада 2016 року Верховна Рада відправила на доопрацювання в профільний комітет законопроект №1076. Нардепи розглянули пропозиції глави держави до даного законопроекту і не погодилися його відхилити, як пропонував Президент. При цьому народні депутати не змогли подолати вето президента - за таку пропозицію проголосувало всього 188 народних депутатів при 300 необхідних. 

 
Коментарі (0)