ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПрезидент підписав закон про регулювання цін на електроенергію

Президент підписав закон про регулювання цін на електроенергію

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо цінової політики на електроенергію в певних умовах

 

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо цінової політики на електроенергію в певних умовах. Про це повідомляється на сайті президента України.

Якщо бути точніше, то закон вносить якісь зміни в ринок електричної енергії. Як повідомляється на сайті, основоположною метою закону є забезпечення належного контролю за ціновою політикою електроенергії, але за умови малої конкуренції на ринку. При цьому буде контролюватися процес врегулювання робіт теплоелектроцентралей в умовах нової моделі ринку електричної енергії. Цей пункт є одним з найважливіших в питанні забезпечення користувачів електроенергії в опалювальний сезон.

Основний вичавкою із закону є врегулювання цін в разі істотних коливань на ранці електроенергії. Займатися цим питанням буде комісія, яка займається такою регулюванням по частині комунальних послуг та енергетики. Так, комісія буде визначати конкретні цінові рамки на добу вперед з відповідним обґрунтуванням такого показника. При цьому, варто зазначити, що ціни не будуть встановлюватися довільно в односторонньому порядку. Вони всі будуть обговорюватися з Антимонопольним комітетом.

Варто відзначити і тимчасову можливість комісії, а саме до першого квітня 2020 року, встановлювати тарифи на випуск електричної енергії для виробників на комбінованих підприємствах електричної і теплової енергії. Що відносно електроенергії з Російської Федерації, то закон забороняє будь-які маніпуляції з нею на підставі двосторонніх угод і рішень Кабінету Міністрів.

 

 

 
Коментарі (0)