ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПрезидент підписав закон про заборону імпорту електроенергії з Росії

Президент підписав закон про заборону імпорту електроенергії з Росії

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає введення заборони на імпорт електричної енергії з Росії та Білорусі.

 

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає введення заборони на імпорт електричної енергії з Росії та Білорусі. Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу глави держави.

Йдеться про законопроект №3364-1-д про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сертифікації оператора системи передачі.

Він має забезпечити сертифікацію оператора системи передачі електроенергії відповідно до вимог Європейського Союзу, що відкриє шлях до інтеграції енергосистеми з європейською.

Окремим пунктом у законі передбачені повноваження національного регулятора НКРЕКП припинити імпорт електроенергії з Росії та Білорусі.

Для цього комісія повинна анулювати всі підсумки аукціонів з доступу до міждержавних мереж для поставок з Росії та Білорусі.

Нагадаємо, Україна відновила імпорт електричної енергії з Росії та Білорусі у січні-лютому 2021 року. За перших 3 місяці, витрати на імпорт перевищили 950 млн грн.

Проект закону №3364-1-д Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому 15 квітня 2021 року.

 

 

 

 
Коментарі (0)