ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПрезидент підписав закон про зміни до Бюджетного кодексу в частині місцевого самоврядування

Президент підписав закон про зміни до Бюджетного кодексу в частині місцевого самоврядування

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України” в частині місцевого самоврядування.
Президент України Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України” в частині місцевого самоврядування. 
 
Про це повідомила пресслужба Офісу Президента.
 
“Глава держави Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" № 907-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 17 вересня 2020 року. Документ уніфікує визначення терміна “бюджети місцевого самоврядування”, - йдеться у повідомленні.
 
Зазначається, що також закон передбачає:
 
- розмежування доходів і видатків між бюджетами районів і територіальних громад;
 
- встановлення складу доходів і видатків бюджетів територіальних громад в обсягах, закріплених за бюджетами міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад;
 
- встановлення рівних умов для сільських, селищних, міських територіальних громад у бюджетному забезпеченні.
 

Нагадаємо, необхідність змін до Бюджетного кодексу виникла після того, як Верховна Рада ухвалила Закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад”. 

 
Коментарі (0)