ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПрезидент підписав закон щодо продовження термінів встановлення лічильників газу споживачам

Президент підписав закон щодо продовження термінів встановлення лічильників газу споживачам

Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо продовження термінів встановлення лічильників газу споживачам, які використовують його для приготування їжі - до 1 січня 2023 року
Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо продовження термінів встановлення лічильників газу споживачам, які використовують його для приготування їжі - до 1 січня 2023 року, про це повідомила пресслужба Офісу президента.
 
Закон "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" щодо перегляду термінів встановлення споживачам лічильників природного газу" № 1338-IX, який парламент ухвалив 5 березня 2021 року.
 
Метою документа є поліпшення роботи із запровадження 100% комерційного обліку природного газу для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, у яких природний газ використовується, зокрема, для приготування їжі.
 
Так, документ передбачає продовження до 1 січня 2023 року встановлення компаніями, що здійснюють розподіл газу на відповідній території, лічильників у помешканнях споживачів, де газ використовується лише для приготування їжі. Також відтерміновується обов’язок газорозподільних компаній припиняти розподіл палива споживачам у разі їхньої відмови від встановлення лічильників газу.
 
Також газорозподільні компанії будуть зобов’язані щокварталу подавати до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, звіт про встановлення лічильників газу або припинення розподілу газу споживачам, які відмовилися від їх встановлення.
 
НКРЕКП повинна буде щокварталу оприлюднювати на своєму веб-сайті відомості про виконання газорозподільними компаніями вказаних обов’язків.
 
Тепер Кабінет міністрів має у тримісячний строк розробити та затвердити порядок компенсації витрат побутовим споживачам, які забезпечили встановлення індивідуальних лічильників газу власним коштом, у розмірі середньозваженої вартості встановлення лічильників.
 

Закон набирає чинності на наступний день після опублікування. 

 
Коментарі (0)