ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПрезидент планує підготувати «автоматичні» субсидії до осені

Президент планує підготувати «автоматичні» субсидії до осені

Українцям обіцяють «автоматичні» субсидії на ЖКП вже восени. Крім цього, обґрунтованість тарифів на «комуналку» в Україні перевірять міжнародні аудитори, для того, щоб ціни на ЖКП «йшли в ногу» з ринком.
Президент Петро Порошенко сподівається за три місяці літа підготувати механізм отримання субсидій на ЖКП. Крім цього, саме восени українці отримають основні платежі за природний газ, тож, до того часу процес отримання субсидій має бути автоматичним. Про це Глава держави заявив в інтерв`ю одному з телеканалів, передає прес-служба Президента.
 
«Основні платежі по газу підуть у вересні-жовтні. До цього часу ми зобов’язані розібратися в цьому, підготувати субсидії, а влада має зробити механізм отримання субсидій автоматичним. Гроші на субсидії є. В тому числі – і за рахунок коштів, які сьогодні ті, хто видобуває нафту, в тому числі – і комерційні структури, сплачують у вигляді рентних платежів», – зазначив Петро Порошенко.
 
Крім цього, Гарант повідомив, що тарифи на житлово-комунальні послуги повинні бути гнучкими, відповідно до цін на ринку. Для цього і будуть залучені міжнародні аудитори, які перевірять обґрунтованість цін на ЖКП для українців.
 
«Щоб перевірка обґрунтованості встановлення тарифів була максимально прозорою, щоб ми запросили всесвітньо відомі аудиторські компанії, що користуються довірою, щоб ми сформували досвід іноземних держав, які це зробили, і щоб вони були гнучкі. Якщо ціна на газ іде вниз, а зараз вона йде вниз, щоб і тарифи мали можливість йти вниз», – сказав Президент.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, тарифи на житлово-комунальні послуги, які були встановлені Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, перевірять аудитори чотирьох міжнародних компаній.
 
Коментарі (2)
Коля Пухов
30 Травня 2015 p. 18:44
Думаю, що усі ці субсидійні заяви і декларації -- це не що інше як своєрідна розвідна держави по своїм громадянам. Така собі хитрість по добуванню конфіденційної інформації про кожну українську сім"ю. Адже спочатку обіцяли нарахувати субсидії з квітня, потім з травня, тепер з осіні, а надалі, думаю, президент придумає трюк, що він не вказав з осені якого року, або щось подібне. Одночасно за вказівкою влади піде щільний потік критики щодо надання субсидій... Думаю, українці, вас і мене вкотре обманули.
Коля Пухов
01 Червня 2015 p. 17:47
Якщо ви все життя працювали відмовляючи собі і своїм дітям навіть у необхідному і за все життя наскладали 1,5-2 тис. доларів і поклали їх у банк на депозит, то тепер при заповненні заяви на субсидію та декларації ви маєте вказати, що отримуєте дохід від розміщення депозиту, написати суму доходу, вказати банк, де поклали гроші. ------------------------------------------------------------------------------------ Про яку субсидію ви тепер мрієте? У вас лежать гроші в банку, значить ви ще можете платити. Бо якось воно нелогічно: мати гроші і одночасно претендувати на субсидію.