ГоловнаНовини ЖКГЖитлоПрезидент покинув доступне житло

Президент покинув доступне житло

Національний проект «Доступне житло» припиняє своє існування

Керівництво Держагентства з інвестицій та управління національними проектами в найближчий час має намір оголосити про закінчення робіт по Національному проекту «Доступне житло», і про його остаточне закриття. Про це повідомив «Коментарям» директор департаменту національних та інвестиційних проектів агентства Юрій Гусєв. «Найближчим часом буде прийнято відповідне рішення уряду», - зазначив він.

За словами пана Гусєва, вже розроблено попереднє техніко-економічне обгрунтування, яким передбачено, що проект буде реалізовуватися за рахунок інвестиційних коштів. «Проведені переговори з Мінрегіоном за результатами яких вирішено, що у зв'язку з реалізацією соціальних ініціатив Президента цей проект буде адмініструватися в рамках держпрограми «Доступне житло», - зазначив представник Держагентства. Нагадаємо, на розробку ТЕО проекту було витрачено 2,6 млн грн бюджетних коштів. Згідно з держпрограмою «Доступне житло», Мінрегіон на конкурсній основі відбирає недобудовані житлові об'єкти з високим ступенем готовності (понад 70%), а уряд субсидує 30% вартості квартир при покупці їх громадянами в недобудовах.

Ідея нацпроекту з однойменною назвою була представлена ​​в 2010 році. Планувалося у всіх регіонах України будувати «Президентські квартали», що складаються з 16-ти типових дев'ятиповерхових монолітних будинків на 70 квартир кожен. Житлоплоща призначалася для молодих сімей, військовослужбовців, та кримськотатарського населення. Вартість квадратного метра не повинна була перевищувати 4 тис. грн. Згідно ТЕО проекту, будівництво кварталів повинне було початися в «пілотних» містах, - Києві, Харкові, Одесі, Дніпропетровську, Донецьку, Запоріжжі, Львові та Сімферополі. При цьому, передбачалося, що будівництвом недорого житла будуть займатися українські підрядники, але за гроші іноземних інвестиційних фондів. Однак до реалізації проекту вдалося залучити лише одного іноземного інвестора - американську компанію.

 
Коментарі (4)
Геннадий Пивовар1
18 Жовтня 2012 p. 15:02
Что тут скажешь... Витя наигрался в социалку... зато как помпезно это все стартовало
Сергей Светлов
18 Жовтня 2012 p. 15:04
Зато Боря Колесниченко в грудь бьет себя, что в 2013 построят 10 тыщ квартир доступного жилья!
Михаил1
18 Жовтня 2012 p. 15:06
А что непонятного? программу потихоньку сворачивают, вот выборы пройдут и скажут вам: какое такое жилье? Нам по внешним займам нечем рассчитаться а вам квартиры подавай
streltsov
18 Жовтня 2012 p. 15:10
Думаю так быстро не свернут - там наверняка хорошая капуста вертится, да и с очередников неплохо драть можно за то чтоб в очередь поставили. Кто ж захочет дойную корову резать