ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоПрезидент України Петро Порошенко підписав закон про НКРЕКП

Президент України Петро Порошенко підписав закон про НКРЕКП

Петро Порошенко підписав закон "Про Національну комісію, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)". Верховна Рада ухвалила цей закон в цілому 22 вересня, за відповідний законопроект № 2966-д проголосували 250 депутатів.
Президент України Петро Порошенко у середу, 23 листопада підписав закон "Про Національну комісію, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)", про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.
 
Верховна Рада України ухвалила цей закон в цілому 22 вересня 2016р., за відповідний законопроект № 2966-д проголосували 250 депутатів.
 
Комісія складатиметься із семи членів, які призначаються і звільняються указом президента. Новий закон передбачає, що заміна чинних членів НКРЕКП на нових проходитиме в три етапи: перших трьох членів повинні змінити не пізніше шести місяців з моменту набуття чинності закону, ще двох – не пізніше 12 місяців, решту – не пізніше ніж через 18 місяців.
 
Членів НКРЕКП обиратиме номінаційна комісія у складі п'яти осіб: двох представників делегує президент, двох – парламент (від комітету ПЕК і комітету ЖКГ), одного – Кабінет Міністрів.
 
Главу НКРЕКП обиратимуть члени комісії на закритому голосуванні, переобрання голови - кожні два роки після затвердження першого складу комісії.
 

Фінансуватись НКРЕКП буде за рахунок внесків до спецфонду державного бюджету, сплачуваних суб'єктами ринків енергетики і комунальних послуг. 

 
Коментарі (0)