ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПрезидент виступив проти "новин про нестачу вугілля та газу в Україні"

Президент виступив проти "новин про нестачу вугілля та газу в Україні"

Президент Володимир Зеленський закликав великий бізнес припинити "розганяти новини про нестачу вугілля та газу" в Україні — інакше у держави "закінчується ангельське терпіння, у когось починається пекельний період".
Президент Володимир Зеленський закликав великий бізнес припинити "розганяти новини про нестачу вугілля та газу" в Україні — інакше у держави "закінчується ангельське терпіння, у когось починається пекельний період". 
 
Про це президент заявив у вчорашньому відеозверненні, повідомляє ІА "Україна Комунальна".
 
Президент розповів, що зараз в Україні є "внутрішні виклики", які "як правило, створені штучно". "Їхні бенефіціари добре відомі. Їхні методи – теж. Щороку восени та взимку деякі олігархічні структури розпочинають гру під назвою "штучний дефіцит". Суть проста – розганяються новини про нестачу вугілля, газу та попит зростає, ціна збільшується, платимо – ми з вами ".
 
"Я впевнений, що цього року цю гру краще не починати. Бо, крім вашого "штучного дефіциту", цілком реальний наш дефіцит – дефіцит терпіння. А коли у держави закінчується ангельське терпіння, у когось починається пекельний період. Це можна перевірити. А можна просто допомогти своїй державі. Показати, що великий бізнес має не лише великі активи, а й велику свідомість та відповідальність", – сказав Зеленський.
 
За його словами, це стосується також великих телеканалів та деяких ЗМІ. Президент зазначив, що енергетична безпека – не менш чутлива тема, ніж війна, маніпуляції нею становлять не меншу загрозу.
 
"Людям морально дуже не просто. Через коронавірус, війну та багато іншого. Не треба кошмарити їх прогнозами та інсайдами з дуже "надійних" джерел, що ми всі замерзнемо в темряві і без води", – сказав Зеленський.
 
Нагадаємо, Міністерство енергетики України заявило, що запаси вугілля на складах за минулий тиждень знизилися на 11,7% (на 63,5 тис. тонн): якщо станом на ранок 1 листопада запаси вугілля на складах ТЕС становили 542,8 тис. тонн, то до 8 листопада вони знизилися до 479,3 тис. тонн. 
 
За місяць – з 8 жовтня по 8 листопада – запаси на складах ТЕС скоротилися на 33,1% (на 236,7 тис. тонн).
 
Найменші запаси вугілля на цю дату зафіксовані на складах Придніпровської ТЕС "ДТЕК Дніпроенерго" (8,4 тис. тонн), Ладижинської ТЕС "ДТЕК Західенерго" (11,6 тис. тонн) та Вуглегірської ТЕС "Центренерго" (18,3 тис. тонн).
 
Також, найбільші державні вугільні підприємства, підпорядковані Міністерству енергетики, синхронно відзвітували про чисті збитки на загальну суму понад 576 млн грн за перше півріччя 2021 року.
 

За аналогічний період минулого року три підприємства взагалі прозвітували про збиток на суму 1 млрд грн. Тоді лише ДП "Львіввугілля" отримало за шість місяців 2020 року прибуток у сумі 213 млн грн. 

 
Коментарі (0)