ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПрезидент затвердив схему ротації членів НКРЕКП

Президент затвердив схему ротації членів НКРЕКП

Президент України Володимир Зеленський затвердив схему ротації членів Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг до 2025 року
Президент України Володимир Зеленський затвердив схему ротації членів Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг до 2025 року, про це повідомила прес-служба Офісу президента.
 
Згідно з указом, першої ротація застосовується до члена комісії Олені Антонової (до 1 липня 2020 року).
 
Далі ротація торкнеться Оксани Кривенко (до 1 липня 2021 роки), потім - Олексія Магди (до 1 липня 2023 року) потім Ольги Бабій і Дмитра Коваленка (до 1 липня 2024 року), а після Руслана Кайдаша і Валерія Тарасюка (до 1 липня 2025 року).
 
Діючі члени регулятора продовжують здійснювати свої повноваження протягом строку, який становить різницю між шістьма роками і терміном їх перебування на посаді, але з урахуванням передбаченої законом ротації. Ротації підлягають по одному члену регулятора до 1 липня 2020-2021 рр., А також до 1 липня 2023 року, потім - по два члена НКРЕКП щорічно до 1 липня 2024-2025 рр. Законом передбачена схема ротації членів НКРЕКП з поіменним списком, яку затверджує президент України.
 
Діючі члени комісії Дмитро Коваленко, Олена Антонова і Оксана Кривенко призначені на свої посади за результатами відкритого конкурсу 29 травня 2018 року, Ольга Бабій, Руслан Кайдаш, Олексій Магда і Валерій Тарасюк (обраний таємним голосуванням головою НКРЕКП 4 листопада 2019 роки) - указами президента від 29 жовтня 2019 роки без конкурсів.
 

Нагадаємо, Кабмін створив конкурсну комісію з відбору кандидатів на посади членів НКРЕКП, в яку увійшли радник в.о. міністра енергетики Сергій Чех, колишній член НКРЕ Юрій Андрійчук, екс-глава "Укргазвидобування" Олег Прохоренко, експерт "Проекту енергетичної безпеки" USAID і екс-секретар конкурсної комісії НКРЕКП Світлана Голікова, колишній заступник міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Рябчин. 

 
Коментарі (0)