ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПрезидент звинуватив олігархів в енергетичному шантажі України

Президент звинуватив олігархів в енергетичному шантажі України

Зеленський вважає, що олігархи шантажують Україну проблемами в енергетиці

 

Зеленський вважає, що олігархи шантажують Україну проблемами в енергетиці. Президент Володимир Зеленський заявив, що на початку опалювального сезону щоразу виникає хвиля панічних чуток про стан української енергетики, що призводить до зростання цін у цій сфері. Про це він заявив у відеозверненні, який розмістив ВП.

"Щороку восени та взимку деякі олігархічні структури розпочинають гру під назвою "штучний дефіцит". Суть проста: розганяються новини про нестачу вугілля, газу, і попит зростає, ціна збільшується, платимо ми з вами. Я впевнений, що цього року цю гру краще не починати", - сказав Зеленський.

Він закликав олігархів "допомогти своїй державі. Показати, що великий бізнес має не лише великі активи, а й величезну свідомість та відповідальність".

Зеленський зазначив, що українцям і так непросто через пандемію коронавірусу, війну та інші події.

"Не треба кошмарити їх прогнозами та інсайдами з дуже "надійних" джерел, що ми всі змерзнемо в темряві і без води. Згадайте, що ви четверта влада", - звернувся президент до журналістів.

Він також висловився про представників великого бізнесу, які завдають шкоди державі.

"Політика олігархів-політиків або політиків-олігархів проста: ресурси не для всіх, а лише для них, закон для всіх, але тільки не для них. Вони купують депутатів, які лобіюють їхні інтереси, правоохоронців, які цього не помічають, і суддів, які пробачають це". . А свої медіа перетворюють на артилерію проти держави та конкурентів", - заявив Зеленський.

 

 

 
Коментарі (0)