ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПрезидента просять скасувати субсидії на оплату ЖКП

Президента просять скасувати субсидії на оплату ЖКП

Серед петицій до Президента з’явилась вимога скасувати субсидії на комунальні послуги, оскільки вони не спонукають населення до економії

Українці просять припинити нарахування субсидій на оплату комунальних послуг.  Саме таке звернення було зареєстровано на сайті петицій до Президента України. Автором звернення є Оксана Марченко, яка вважає, що механізм субсидіювання не є енергоощадним. Саме по цій причині механізм надання держдопомоги населенню потрібно змінити.

«Потрібно перейти до системи виділення державних коштів - субсидій лише на енергоощадні технології, як такі, що в майбутньому дозволять заощадити. Наприклад, для мешканців багатоквартирних будинків мають виділятися кошти на встановлення загальнобудинкових лічильників , компенсація витрат на утеплення будинку. Державні кошти мають витрачатися лише на ті технології, які вже найближчими роками дозволять власникам будинку заощаджувати енергоресурси. Та система субсидіюванння , яка існує, підтримує лише утриманські настрої та не дає громадянам мотивації для економії», - вказано в петиції.

Варто зазначити, що проголосувати за будь-яку петицію можна протягом 74 днів, проте для того, щоб петиція була розглянута, звернення мають підтримати не менше 25000 громадян.

 

 
Коментарі (4)
Коля Пухов
10 Серпня 2016 p. 11:47
А що таке , взагалі, субсидія? Це не що інше як часткова компенсація державою знецінення її грошей. Але шахрайство полягає в тому, що знецінення гривні ( тихий масовий грабунок людей владою) стосується усіх і постійно, а компесація знецінення надається вибірково і тимчасово.
Коля Пухов
10 Серпня 2016 p. 12:00
Бо насправді не тарифи і ціни зростають, а знецінюється гривня -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів.
Коля Пухов
10 Серпня 2016 p. 12:10
Отже, виходить, що вищезгадана Оксана Марченко пропонує спосіб припинити знецінення гривні. А чому у статті про це прямо не написано? І в чому полягає цей спосіб? У припиненні усяких субсидій? Так субсидії є наслідком знецінення гривні; тобто вона пропонує боротися не з причиною цього неподобства, з наслідком.
Коля Пухов
11 Серпня 2016 p. 20:40
Багато українців взагалі не мають ні зарплат, ні пенсій ; звільнені з роботи у зв"язку з "ліквідаціями" державних установ , тобто з ініціативи держави, по незалежним від працівників причинам , живуть по декілька років на утриманні своєї сім"ї та перебиваються випадковими підробітками . А щоб не давать їм субсидії тепер держава штучно приписує їм дохід у розмірі двох прожиткових мінімумів... У якій ще країні є така турбота про людину?