ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПрезиденти Румунії та України обговорили питання реверсних поставок газу

Президенти Румунії та України обговорили питання реверсних поставок газу

Глави держав обговорили питання продовження двосторонньої співпраці у газотранспортній сфері з метою посилення енергетичної безпеки

 

Президент України Петро Порошенко обговорив з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом посилення енергетичної безпеки обох країн шляхом розширення можливостей для транспортування природного газу, у тому числі його реверсних постачань.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу Президента України.

«Глави держав обговорили питання продовження двосторонньої співпраці у газотранспортній сфері з метою посилення енергетичної безпеки шляхом розширення можливостей для транспортування природного газу між двома країнами, у тому числі його реверсних постачань», - зазначається у повідомленні.

Під час зустрічі Порошенко привітав послідовну позицію Румунії щодо необхідності збереження діючих санкцій ЄС щодо Росії через її триваючу агресію та порушення територіальної цілісності України.

Президент України подякував румунській стороні за важливу допомогу з реабілітації поранених українських військовослужбовців та організацію оздоровлення дітей із українських сімей, які постраждали під час війни проти російської агресії. Було також висловлено вдячність за провідну роль Румунії у реалізації проекту Трастового фонду НАТО для України з кібернетичного захисту.

Глави держав погодилися з необхідністю активізації роботи Українсько-румунської спільної комісії з питань економічного, промислового, наукового та технічного співробітництва.

Сторони також обговорили розвиток ситуації в Молдові.

Як повідомлялося раніше, не далеко від української полярної станції «Академік Вернадський», розташованій на острові Галіндез, було розвідано три родовища нафти і чотири родовища газу.

Зокрема, за словами директора Національного антарктичного центру МОН Валерія Литвинова одних лише нафти і газу на шостому материку не менше, ніж на Аравійському півострові. Наразі в Антарктиді діє заборона на видобування корисних копалин, проте вже кілька країн заявили про свої територіальні претензії на материк.

 

 
Коментарі (0)