ГоловнаНовини ЖКГТранспортПрибуток «Укрзалізниці» до кінця року може впасти в 42 рази

Прибуток «Укрзалізниці» до кінця року може впасти в 42 рази

Стресовий сценарій передбачає чистий збиток “Укрзалізниці” сумою 423 млн гривень

 

Інформація про фіскальні ризики проекту державного бюджету на 2021 рік, зареєстрованого у Верховній Раді, передбачає скорочення чистого прибутку “Укрзалізниці” в 18 разів при оптимістичному сценарії (до 179 млн гривень).

Відомо, що при базовому сценарії, Кабінет міністрів прогнозує зниження прибутку за 2020 рік у 42 рази, в порівнянні з 2019 роком, коли чистий прибуток підприємства становив до 71 млн гривень.

Стресовий же сценарій передбачає чистий збиток “Укрзалізниці” сумою 423 млн гривень.

«В умовах стресового сценарію в 2021-2023 роках очікується дуже низьке значення показника поточної ліквідності, що свідчить про дефіцит оборотних коштів АТ« Укрзалізниця »для виконання поточних зобов’язань», – наголошується в документі.

Нагадаємо, що в Наглядовій раді компанії «Укрзалізниця» повідомили, що УЗ замість того, щоб відремонтувати власні потяги, купила два лімузина марки Audi А8 Long. Кожен з них коштує близько 4,5 млн гривень. За даними членів наглядової ради «УЗ», закупівля автомобілів ретельно приховувалася колишнім главою компанії Євгеном Кравцовим, який, власне, і купив машини.

 

 
Коментарі (0)