ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Придніпровська ТЕС перевела перший енергоблок з антрациту на газове вугілля

Придніпровська ТЕС перевела перший енергоблок з антрациту на газове вугілля

Придніпровська ТЕС завершила переклад енергоблоку №7 на спалювання вітчизняного вугілля газової марки

Придніпровська ТЕС завершила переклад енергоблоку №7 на спалювання вітчизняного вугілля газової марки

Придніпровська ТЕС, що входить в компанію ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова, завершила переклад енергоблоку №7 на спалювання вітчизняного вугілля газової марки. 27 жовтня енергоблок потужністю 150 МВт був включений в мережу, повідомляє прес-служба ДТЕК.

"Переклад Придніпровської ТЕС на газову марку вугілля - перший подібний проект для компанії ДТЕК. Він є ключовим дією компанії в рамках реалізації програми по зниженню залежності від антрациту. Реалізація проекту зайняла шість місяців", - сказано в повідомленні.

В середині листопада станція планує запустити ще один енергоблок на газовому вугіллі - №8, щоб гарантувати стабільне виробництво електроенергії та подачі тепла для Дніпра.

Щомісячний ефект економії імпортного вугілля завдяки переведенню двох блоків ТЕС на газове вугілля складе близько 90 тис. Т.

"Головна відмінність газового вугілля від антрациту - підвищений вихід летючих речовин і високий рівень запалення. Тому ми переоснащувати пилосистеми енергоблоків так, щоб забезпечити достатній рівень пожежної під час приготування і подачі палива в котел. Особливу увагу ми приділили поділу паливного складу, де тепер, щоб уникнути займання окремо зберігаються антрацитовий і газовий вугілля ", - розповів директор з генерації ДТЕК Енерго Сергій Куріленко.

Переоснащення ТЕС на вугілля марки Г одночасно дозволить зменшити шкідливі викиди в атмосферне повітря. Скорочення викидів в порівнянні зі спалюванням антрациту по кожному з переведених енергоблоків складе близько 1,1 тис. Т.

Раніше повідомлялося, що ДТЕК отримала першу партію газового вугілля з США.

 

 
Коментарі (0)